Bemutatkozunk

Kedves Látogatónk!

Ha Ön ezt a menüpontot választotta, vélhetően gyermeke számára keres megfelelő iskolát. Ez egy nagyon fontos döntés, amihez szeretnénk Önnek és családjának segítséget nyújtani. Kérjük, tekintse meg bemutatkozó kisfilmünket:

A Kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola bemutatkozó filmje

Iskolánk gyermekközpontú szellemiséget képvisel. Tanulóink megítélésében elsődleges szempont, hogy mit tesz a diák az adott cél elérése érdekében. Felvállaljuk a különleges figyelmet igénylő gyerekek oktatását és nevelését, így ha az óvodában ilyen irányú jelzéseket kapott, akkor is forduljon hozzánk bizalommal.

Fontosnak tartjuk a testi nevelést, ezért iskolánkban számos sportolási lehetőség közül választhatnak tanulóink. Erről részletesen a Sport és a Dance Jam menüpontok alatt tájékozódhat.

A 2012-13-as tanévtől felmenő rendszerben bevezettük a mindennapos testnevelést. Ennek keretében a heti 3 testnevelés órán túl heti 2 órában testnevelők foglalkoznak tanulóinkkal. Büszkék vagyunk eddigi sporteredményeinkre és reméljük, hogy ez a hagyomány tovább folytatódhat.

Hagyományos rendezvényeink: családi sportnap, Luca-napi vásár, iskolanap – a közösségformálást segítik elő.

A tehetséggondozás, felzárkóztatás, művészeti nevelés is része mindennapjainknak.

Iskolánkban a korábbi évekhez hasonlóan idén is 2 első osztály indul:

A” JELŰ OSZTÁLYUNK ISKOLAOTTHONOS RENDSZERBEN MŰKÖDIK ÉS NÉMET NEMZETISÉGI NYELVET OKTATUNK:

Iskolaotthon (egész napos osztály) az 1 -3. évfolyamon. Tanulóinknak a tanítás reggel 8.00 órától délután 16.00 óráig tart. 2 tanító foglalkozik a gyerekekkel, váltott műszakban. A hagyományos tanórákon kívül úgynevezett „önálló órák” és napközis jellegű foglalkozások töltik ki a délelőttöt és délutánt.  Az önálló órákon a gyerekek a tanító segítségével elkészíthetik a házi feladatot, gyakorolhatnak, illetve felkészülhetnek a másnapi órákra. Ezeken az órákon jut idő a felzárkóztatásra és a tehetségfejlesztésre is. Az iskola által szervezett foglalkozásokat (sport, modern tánc, énekkar, gyógytestnevelés, logopédia) természetesen a gyerekek 15 órától látogathatják.

Német nemzetiségi nyelvoktatás: Iskolánk német nemzetiségi nyelvet oktató általános iskola, ami azt jelenti, hogy a tanítás magyar nyelven folyik, de a tanulók 1. osztálytól kezdve heti 6 órában tanulják a német nyelvet, illetve ismerkednek a német kultúrával. A német nemzetiségi nyelvoktatást a beiratkozáskor írásban kell kérni.

„B” JELŰ „SPORT PLUSZ” OSZTÁLYUNK HAGYOMÁNYOS MUNKARENDBEN MŰKÖDIK:

Két tanító foglalkozik a gyermekekkel, egyik délelőtt, másik délután. A tanórák csak délelőtt folynak, amelyek után a gyerekek haza mehetnek, vagy napköziben maradhatnak. Rugalmasabb a délutáni időbeosztás, hiszen a szülő kérésére 16 óra előtt is bármikor el tudjuk engedni a tanulókat. Ezekben az osztályokban is német nyelvet tanítunk: 1 -3. osztályban heti 2 órában, 4-8. osztályban heti 3 órában.

A 2022/2023. tanévtől kezdve a tanulók az órarendi testnevelés órákon túl, heti három alkalommal 13:30 és 15:00 óra között a tanulók fakultatív sportfoglalkozáson vehetnek részt. Terveink szerint korcsolya, floorball, kosárlabda, ABC-sport foglalkozásokon iskolai szervezett keretek között edzők, testnevelők vezetésével. A fakultatív sportfoglalkozásokon való részvételről a beiratkozáskor írásban kell nyilatkozni

A 2024-2025-ös tanévben várhatóan:

1.a osztályfőnöke:

 

 

1.b osztályfőnöke: