„A tánc a lélek érzéseit a test mozdulataival fejezi ki és méltó arra, hogy a zenéhez és a költészethez hasonló szerepet töltsön be.”
(Cezare Negri)

Sokan nem tudják, hogy a tánc, a mozgás öröme mellett, a helyes testtartás megtalálásában és megtartásában, a tanulási nehézségek leküzdésében, a koncentrációban, a kreativitás kialakulásában illetve a koordinációs képességek fejlesztésében is segít.

Mindezen pozitív értékeket szem előtt tartva hoztuk létre 1990-ben a Dance Jam tánccsoportot. Kezdetben egy csoportban 8-10 tanuló ismerkedett a tánc alapjaival. Mára 8 csoport működik, felmenő rendszerben, melyekben egyformán megtalálja helyét az óvodás, általános és középiskolás diák is.

Az óvodás és kisiskolás korú gyermekek vidám, játékos formában ismerhetik meg a tánc alaplépéseit. 9 éves kortól a tánctechnikák (jazz, karakter, modern) különféle sajátosságaival ismerkednek meg, majd 14 éves kortól a növendékek már kialakult stílusukhoz és tudásukhoz alkalmazkodva tanulják a különböző modern tánctechnikákat.

Ahogy a csoport neve is utal rá (Dance Jam = “tánc keverék”) törekszünk a modern tánc többféle területén kipróbálni tudásukat, minél változatosabb, színesebb koreográfiák összeállításával a közönség tetszését elnyerni.

Diákjaink megszerzett tudásukat versenyeken, bemutatókon kamatoztathatják.

Minden évben nagyszabású előadással zárjuk a tanévet, de év közben is számos iskolai, városi ünnepség, rendezvény résztvevői vagyunk.

Három táncszövetség tagjaként (Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége, A Magyar Látványtánc Sportszövetség, Táncpedagógusok Országos Szövetsége) nagyon sok területi és országos versenyen szerepelünk, ahonnan szép számú éremmel érkezünk haza.

Az eredményesség azonban az éremnek csupán az egyik oldala, az alkotó, egymást inspiráló, a kihívásokat kereső egyénekből álló baráti, élményt adó közösség pedig a másik.

A Dance Jam Facebook oldala:
https://www.facebook.com/Dance-Jam-339731279406630/

 

 

 

Földesiné Németh Csilla
Művészeti vezető