Vissza

Vas Megyei Karrierhéten jártunk

Iskolánk 8.a és 7.a osztálya szeptember 17-én Szombathelyen járt, hogy részt vegyen a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által létrehívott  Vas Megyei Karrierhéten.

Az AGORA – Művelődési és Sportház a vidék egyik legnagyobb munkaerőpiaci rendezvényének és ami tanulóink számára most kiemelkedően fontos, egy nagyszabású pályaorientációs szakmabemutatónak adott helyet. A gyerekek végigjárhatták a jelenlévő szakközépiskolák és szakgimnáziumok standjait, ahol újabb információkat kaphattak az iskolák képzési ajánlatairól, az esetleges változásokról. A másik oldalon pedig már a térségünkben található munkáltatók ajánlatairól kaphattak átfogó képet. A legtöbb helyen feltűntették, hogy milyen képzettséggel kell rendelkeznie egy munkavállalónak, ha náluk akar dolgozni, ezzel nagy segítséget nyújtottak a pályaválasztóknak az eligazodásban.

A legtöbb kiállító valamilyen egyszerűbb feladattal is várta az érdeklődő tanulókat, melyekért természetesen kis ajándékokat kaptak.

Külön öröm számunkra, hogy a rendezvény végén szervezett online vetélkedőben iskolánk 8.a osztálya nyert és ajándékul egy 15.000 forintos Média Markt utalványt kapott.

Ambrusné Kluk Andrea