Vissza

Trachttag

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár idén tizedik alkalommal hirdette meg április 26-án a magyarországi német népviselet napját.

Vegyük fel egy hétköznapon a magyarországi német népviselet egy darabját, és tegyünk ünneppé egy átlagos pénteket! Idézzük meg őseink emlékét és mutassuk be örökségünket a mindennapokban. Erről szól a TrachtTag, immár tizedik éve.

A Zentrum kezdeményezéséhez iskolánk is csatlakozott ebben az évben is.

Arra buzdítottuk diákjainkat, hogy válasszanak egy autentikus(!) népviseleti ruhadarabot vagy kiegészítőt, és azt a hétköznapi ruháikkal összekombinálva viseljék egész nap vagy egy napszakban.

Szerettük volna még emlékezetesebbé tenni tanulóink számára ezt a napot, ezért meghívtuk az kőszegi Alpensänger Német Nemzetiségi Kórus és a Kőszegfalvi Nemzetiségi Kórus tagjait, hogy énekeljenek nekünk. Őket Maitz József kísérte harmonikán. Végül megénekeltették és egy kicsit megmozgatták a fiatalságot is.

Ugyanezen a napon rendeztük meg a német nemzetiségi osztályokba járó gyermekek között (4-8. évfolyamon) a házi szavaló- és szépolvasó versenyünket.

 

A verseny díjazottjai:

4.évfolyam

I. Kovács Sarah

II. Ardon Adrián

III. Neisz Dorka

5-6. évfolyam

I. Koltay Evelin

II. Rádi Zselyke

III. Domján Benjámin

7-8. évfolyam

I. Mánya Hanna Tamara

II. Szivós Kinga

III. Szűcs Viktor

További képek a Galériában.