Vissza

Ó, ezek az aranyos lányok!

Ha Gödöllő, akkor országos mezei diákolimpia. Ha országos mezei diákolimpia, akkor csodálatos emlékek, ragyogóan teljesítő balogos futók. Persze nem egyszerű felszállni a Gödöllőre induló buszra. Előtte kőkemény megyei versenyen kell kiharcolni a „buszjegyet”, és akinek ez sikerül, számíthat egy testet, lelket, agyat meggyötrő edzéssorozatra.  Aki mindennek megfelelt, az bátran nekiindulhat a versenytávnak, és bízhat abban, hogy méltóképpen tudja képviselni városát, iskoláját. Ezt az idei példa is mutatja.

Kezdjük egyetlen fiúval, Marton Olivérrel. A megyei versenyen elért eredménye hatalmas meglepetés volt, de Gödöllőn bizonyította, hogy nem véletlen.

A II. korcsoportos lányokkal becsületesen végig dolgozta a felkészülést. Ezt bizonyítja 51. helye- az elvárás az első 100 volt-, és az, hogy a megyein őt megelőzők közül egyet sikerült legyőzni. Nagyszerű helytálló volt a teljesítménye!

A II.korcsoportos lányok nagyon egységes csapatot alkottak. A megyei verseny biztos győzelme szép reményekkel kecsegtetett bennünket. Szó nélkül dolgoztak az edzéseken, sokszor a fájdalom tűrés határán. Célul azt tűztük ki, hogy Pápai Nerina az első 10 környékén érjen célba, a többiek pedig minél közelebb legyenek az előttük futó társukhoz. A célt bőven túlteljesítettük. A 234 induló között Nerina fantasztikus futással bronzérmes lett. Kullai Petra ismét csodát tett 16. helyével. Tőle alig lemaradva ért a 26. helyen Szabó Tamara nagyszerű teljesítménnyel. Mindketten megelőztek olyan futókat, akik a megyein előttük végeztek. A csodálatos csapateredményhez nagyon kellett Gérnyi Zoé és Piros-Wurst Amira első százas futása. Zoé 62., Amira 74. lett. Nagyon egységes, szenzációs csapatunk olimpiai bajnok lett. Biztosan előzte meg a mögötte végzett iskolákat.

A IV. korcsoportos lány csapatunk már nagy tapasztalattal indulhatott neki az országos döntőnek. Becsületes felkészülés után a csapat 6. helyezése reális. Kiemelném Iker Natália rutinnal felvértezett gyönyörű futását, amivel 3. lett.

Gratulálunk ehhez az óriási sikerhez!

SIKER= TEHETSÉG+FEGYELMEZETT MUNKA!!!

Eredmények:

II. kcs. leányok 1500m                                                          II.kcs. fiú 2000 m

Egyéni 234 versenyző                                                           Egyéni: 210 versenyző

3. hely Pápai Nerina   5:46,3 p                                           51. hely Marton Olivér  7:35,9 p

16. hely Kullai Petra 6:06,8 p

26. hely Szabó Tamara 6:15,1 p

62. hely Gérnyi Zoé 6:32,1 p

74. hely Piros-Wurst Amira 6:36,6 p

 

Csapat:

40 iskola

1. Olimpiai bajnok BÉRI BALOG 107 helyezési szám

 

Eredmények:

IV. kcs. leány 2500 m

Egyéni: 208 versenyző

3. hely Iker Natália   8:22,3 p

69. hely Ecker Nikolett 10:02,3 p

84. hely Róka Bora 10:10,5 p

119. hely Tancsics Kata 10:34,5 p

168. hely Ilon Marcella 11:21,8 p

Csapat:

35 csapat

6. hely Béri Balog 275 helyezési szám

 

                                                                                   Gratulálunk!

Galéria                                                                Kinga néni, Miki bácsi