Vissza

Majdnem történelem

Két helyezési szám választotta el futóinkat, hogy történelmet írjanak iskolánk sportéletében. Eddig még soha nem jutottunk el az országos mezei diákolimpiára négy csapattal. Most sem, de nagyon közel álltunk hozzá. Két helyezési számra. De kezdjük az elején. A II. korcsoportos lányoknál egységes, jó csapat alakult ki az évek során. Aztán jött a vírus, és úgy tűnt elszálltak a remények. De a kitartás és az akarás meghozta gyümölcsét. A körülmények ellenére lányaink nagyon jól futottak, és második helyükkel megváltották jegyüket a Gödöllő felé tartó buszra. Remek teljesítmény volt!

És akkor az a bizonyos két helyezési szám… A II. korcsoportos fiúk óriási esélyt szalasztottak el. Nagyon közel voltak az országos döntőhöz, főleg az után, hogy Pénzes Dávid és Róth Ármin szenzációsan versenyzett. Az előbbi első, az utóbbi harmadik lett. Innen már nem okozhatott volna gondot az első két hely valamelyike a csapatversenyben. De jött az a bizonyos hiányzó két helyezési szám. Futóink között volt olyan, akivel akár nyerhettünk is volna, de vannak érdekes szabályok. Nem rossz a harmadik hely, de azért van hiányérzetünk.

A III. korcsoportos lányok is tartalékosan álltak fel a rajthelyre, de aki ott volt, nagyon odatette magát. Szabó Tamara esélyeshez méltóan magabiztosan győzött és kitűnő eredmény Gérnyi Zoé negyedik helye is. A csapat is fölényesen lett első. Gratulálunk! A gödöllői homokon hasonló teljesítményt várunk.

A III. korcsoportos fiúk is remekül futottak. Bronzérmük kellemes meglepetés. Külön dicséretet érdemelnek az ötödikes fiúk, akik a csapat alapemberei voltak. Övék a jövő… és a jelen.

A IV. korcsoportos lányokat a vírus fosztotta meg a sikeres szerepléstől. Annyira, hogy csapatot sem sikerült kiállítani. Egyéniben futóink jól helytálltak. Pápai Nerina nyolcadik lett, a többiek a középmezőnyben értek célba.

Bombameglepetés a IV. korcsoportos fiúk Gödöllőt érő második helye. Nagyon egységes volt a csapat, és mindenki a maximumot nyújtotta. Marton Olivér negyedik helye kiemelkedő.

Minden csapatunk dobogón végzett, három eljutott az országos döntőre. Szép délután volt! Csak az a két helyezési szám…