Vissza

Kié lesz a legtöbb csokitojás?

A tavalyi karácsonyi vetélkedő sikerén felbuzdulva a Kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola német nyelvi munkaközössége egy interaktív húsvéti versenyre invitálta a felső tagozatos diákokat április 8-án.

Kilenc három fős csapat mérte össze tudását a húsvéti ünnepkör bibliai hátteréről és a magyarországi németek húsvéti szokásaiból egy online kvízjáték segítségével.

A második körben azt mutathatták meg a gyerekek, mennyire felkészültek a tavaszi virágok, madarak, időjárás témakörben. A virágokat leírás alapján kellett beazonosítaniuk, míg a madarakat hangjukról kellett felismerniük.

Egy tavaszi keresztrejtvény is megdolgoztatta a csapattagok szókincsét.  A versenyre való felkészülésüket Kolarich Edina tanárnő által készített gyönyörű tavaszi falitábla segítette.

Az udvaron lévő állomáson pedig tojásdobálásért járt a „pont”. Az alkalomhoz illően ugyanis a gyerekek nem pontokat kaptak, hanem csokitojásokat gyűjthettek kis kosárkáikba. Ahhoz, hogy a versenyen elért pontszámaikat meg tudjuk számolni, egyetlen pontot érő csokitojást sem ehettek meg a gyerekek a verseny végéig, így ezen a délutánon nem csak a némettudásukról adhattak számot, hanem önuralomból is vizsgáztak.

Az 5-6. osztályosok közül Máté-Nemes Krisztina, Németh Kristóf, Temesi Flórián csapata, míg a 7. osztályosok közül Baráth Blanka, Kohl Hédi, Pásztor Anett csapata lett a győztes. Egy igazán izgalmas, játékos húsvétra hangolódás volt mindenki számára ez a délután.

Gratulálunk minden résztvevő csapatnak!

Galéria