Vissza

Igazgatói levél szülőknek és tanulóknak

Kedves Szülők!

Szeretném összefoglalni tapasztalataimat az első online tanítási héttel kapcsolatosan.

Legelőször is köszönöm Mindannyiuknak azt a segítő támogatást, amit kaptunk ahhoz, hogy egyáltalán elinduljunk, megkezdjük a távoktatási folyamatot. A legfontosabb tény az, hogy a tanév folytatódik, így az eddigi közös munkánkat is folytathatjuk, és lehetőséget kaptunk arra, hogy eredményes, sikeres tanévet zárjunk.

Ez az új tanulási módszer mindenkire hatalmas terhet és felelősséget ró. Nem csak Önök és gyermekeik, de mi is saját bőrünkön tapasztaljuk. De bizakodóak is vagyunk, hiszen az elmúlt hét és fél hónap munkája, eredményei azt mutatják, hogy jó úton haladunk afelé, hogy a tanév végén minden diákunk sikeresen zárja le tanulmányait az adott évfolyamon. Ezt a közös munkát kell most folytatnunk.

Az első héten a legfontosabbnak azt tartottuk, hogy felálljon egy rendszer, ehhez rögzítettük a kereteket, megvizsgáltuk a lehetőségeket. Összegyűjtöttük a tanulói és szülői email-címeket, de sajnos még mindig akadnak olyan tanulók, akikkel nem tudtuk felvenni a kapcsolatot. Bizonyára hamarosan ez is rendeződik majd. A pedagógusok kiválasztottak egy csatornát, online felületet, amelyen ezután kommunikálni tudunk Önökkel és a tanulóinkkal.

Tisztában vagyok azzal is, hogy hatalmas többletfeladatot ró Önökre, hogy gyermekük haladni tudjon a tananyaggal. Főleg az alsóban szükséges a gyermekek támogatása, de sokan a felső tagozaton is segítségre szorulnak. Emellett helyt kell állniuk személyesen vagy távmunkában a munkahelyükön, el kell látniuk az otthoni teendőket, és tisztában vagyok azzal is, hogy sajnos sokan aggódnak a még meglévő vagy már elvesztett munkahelyük, a család egzisztenciája miatt is.

Mi, pedagógusok tesszük a dolgunkat. Ismerjük a tanulóinkat, tudjuk, hogy vannak olyanok köztük, akik az iskolában is könnyebben, mások nehezebben veszik az akadályokat. Igyekszünk a legjobb tudásunk szerint, lelkiismeretesen végezni munkánkat. Ehhez azonban az Önök visszajelzésére is szükségünk van. Eddig is kaptunk sok pozitív visszajelzést, de olyanokat is, amelyben azt írták le, vagy mondták el, hogy csak nagy nehézségek árán és egész napos tanulással sikerül teljesíteni a napi feladatokat. Kérem Önöket, ha ezt tapasztalják, jelezzék a szaktanárok, osztályfőnökök, osztálytanítók felé, mi igyekszünk, alkalmazkodni és közösen megoldásokat találni. Szívesen fogadjuk jobbító, építő szándékú javaslataikat, észrevételeiket a gyermekek érdekében.

Az első héten túl vagyunk és ez hatalmas eredmény! Bízom benne, hogy mi tanárok és a gyerekek, szülők is egyre rutinosabbak leszünk és alkalmazkodni tudunk napi feladatainkhoz és egyre jobban fog működni a tantermen kívüli tanítási-tanulási folyamat.

Egykori „balogos” szülőként, és most intézményvezetőként is büszke voltam és vagyok arra, hogy iskolánk mögött egy segítő szándékú, támogató szülői közösség áll. Bármikor számíthattunk Önökre, ha problémánk adódott, segítségre szorultunk, a jó célok érdekében mindig összefogtunk!

Most is ezt kérem Önöktől! És persze azt, hogy nagyon vigyázzanak magukra, családjukra. A legfontosabb most az, hogy egészségesek maradjunk mindannyian!

Köszönöm, hogy elolvasták soraimat. Szép hétvégét, kitartást és főleg jó egészséget kívánok Mindenkinek!

Üdvözlettel:

Nemesné Erdősi Timea

 

Kedves Tanulóink!

Néhány gondolatot Veletek is szeretnék megosztani.

Először Benneteket is a KÖSZÖNET illet.

A legtöbben nagyon gyorsan alkalmazkodtatok ehhez a hirtelen jött, új helyzethez. Ott ültök reggel 8 órakor a laptop, tablet, mobiltelefon előtt, és becsülettel végzitek a munkátokat, feladataitokat. Még mindannyian a tanulási folyamat elején vagyunk, hogyan és miként tudjuk gördülékennyé tenni a közös munkát úgy, hogy most nem találkozhatunk személyesen az osztályteremben, nem tudjátok azonnal jelezni a problémáitokat, vagy ha elakadtatok.

Ezt a hetet tekintsétek amolyan próbahétnek, amikor közösen próbáltuk meg kialakítani, hogyan tudunk a leghatékonyabban együttműködni. Minden kezdet nehéz, de biztos vagyok abban, hogy hamarosan rutint szerzünk és sokkal egyszerűbben, hatékonyabban fogunk tudni együtt dolgozni. Ehhez azonban a kitartásotokra és a visszajelzéseitekre van szükség. Nagyon büszke vagyok Rátok is, és biztos vagyok abban, hogy előbb vagy utóbb, de mindenkinek sikerül átállnia erre az új helyzetre és eredményes tanévet zárunk. Számítunk Rátok, hisz nagyon sok múlik most Rajtatok!

Ehhez kívánok kitartást, sok erőt, és csak annyit kérek Tőletek, hogy próbáljuk meg mindebből közösen a legjobbat kihozni! Vigyázzatok nagyon magatokra, legyetek fegyelmezettek és maradjatok otthon, hogy mielőbb találkozhassunk! Nagyon üres Nélkületek az iskola!

Szeretettel üdvözöllek Benneteket:

Timi néni