Kezdőlap   
Interaktív német nyelvi verseny
Aktuális - 2018-01-03

A tavalyi karácsonyi népismereti vetélkedő sikerén felbuzdulva idén is szervezett a német nyelvi munkaközösség interaktív német nyelvi versenyt, de ezúttal csak saját felső tagozatos diákjaink számára.  A verseny témája: Weihnachten in der Welt - Karácsony a nagyvilágban

Szinte valamennyi osztályt képviselt egy 3-3 fős csapat, akik egy linkgyűjtemény segítségével tudtak felkészülni.

 

 

December 12-én délután 10 csapat várta türelmetlenül a megmérettetést. A versenyt Kőszegfalvi Ágnes a Kőszegi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke nyitotta meg, rendezvényünket ugyanis a Kőszegi Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatta. Segítségükkel tudtuk megajándékozni a résztvevőket, jutalmazni az első csapatokat ill. vendégül látni a versenyzőket egy kis teával, karácsonyi fűszeres keksszel.

A verseny két fordulóból állt. Először egy kvízjátékon bizonyíthatták a diákok, hogy valóban felkészültek a különböző országok jellegzetes karácsonyi szokásaiból, karácsonyi édességeiből, ételeiből. Nagyon élvezték a gyerekek, mivel a kérdésekre egy online alkalmazással kellett válaszolniuk és azonnal visszajelzést kaptak arról, hogy milyen jól és gyorsan válaszoltak. Igazán felkészültek voltak a megadott témákban. A második forduló feladatai néhány diákot nagyon meglepett. Végigjárhatták a karácsonyt az érzékek útján. Öt állomásból álló „akadályversenyen" többek között illóolajok illatát, szaloncukor ízét kellett kitalálniuk. Fel kellett ismerni, hogy milyen nyelven szólalnak meg karácsonyi dalok. Aztán a kézügyességé lett a főszerep, megadott idő alatt girlandot fűztek pattogatott kukoricából, ragasztottak papírcsíkokból. Valamennyien nagyon élvezték a feladatokat.

Míg a kiértékelés elkészült a gyerekek mézeskalácsot készíthettek Vértes Ildikó tanárnő vezetésével.  Végül pedig megvendégeltünk minden résztvevőt egy „karácsony illatú" teával és keksszel.

Hajszálnyival ugyan, de a legjobbaknak 5-6. osztályban a Banga Boglárka, Kohl Hédi és Tulok Laura csapata (6.a), míg 7-8. osztályból Füzi Hanna, Kelemen Ádám és Kovács Lóránt csapata (8.b) bizonyult. Ők egy-egy könyvvásárlási utalványt kaptak. Valamennyi résztvevő pedig ennek a hangulatos, izgalmas délutánnak az emlékére egy könyvjelzőt és gyönyörű kézműves mézeskalács karácsonyfadíszt vihetett haza.

A legnagyobb dicséret mindenképpen az volt, hogy valamennyi diák azzal távozott: Legyen jövőre is ilyen!

Külön köszönet még egyszer az anyagi támogatásért.

 

 

Firefox vagy Google Chrome böngészőkre optimalizálva!