Kezdőlap   
SZM-bál egy elsőbálozó szemével
Aktuális - 2017-04-03

Bár már régebben volt, de jó visszaemlékezni.

Aki a Kőszeg és Vidékében nem olvasta Virág Zsuzsa cikkét, vagy szeretné újra elolvasni, kattintson a Bővebben gombra.

Szeptemberben kerültem a Kőszegi Béri Balog Általános Iskolába. Az eltelt félévben sok-sok újdonságban volt részem, igyekszem beilleszkedni a jól összeszokott tantestületbe, az iskolai közösségi életbe. Ezért izgalommal vártam az idei SZM bált is. Annál is inkább, mert már az előkészületek során is láttam, hogy a készülődés milyen jó hangulatú, s láttam a mögötte lévő rengeteg munkát is.

Az első sokkhatás akkor ért, amikor értesültem az egyik hagyományról, miszerint a pedagógusok saját készítésű süteménnyel várják a szülőket, vendégeket. Én, aki legalább annyira rosszul főzök, mint sütök, igazi kihívás előtt álltam. Egyelőre inkább a szervezőkészségemet tudtam latba vetni, illetve kedves cukrász tanítványomat, de ígérem, jövőre már én is alkotok valamit.

Már a pénteki főpróbán belekóstoltam abba, hogy milyen jó közösségbe csöppentem. Nemcsak a kollégák többsége, hanem rengeteg szülő is igen jó hangulatban készült a másnapi műsorra. A díszítés már teljes szépségében pompázott, a terített asztalok  várták a vendégeket. Nagy nehezen a hatalmas vöröskereszt is megadta magát, és hajlandó volt tudatni, hogy a sütemények hol is lesznek a bólé társaságában. S persze készült a műsor, úgy ahogy kell, Földesiné Csilla pedig a tőle megszokott intenzitással irányította a próbát. Mondanom se kell, volt még dolga rengeteg.

A bálra azonban minden időben készen állt. Hamar megtelt a terem, és Földesi János  és Pásztorné Geröly Katalin megnyitója után gyönyörködhettünk az első gyöngyszemben, a 8. osztályosok nyitó táncában.  Igazi újdonság volt, hogy 14 páros nagy lelkesedéssel tanulta meg és adta elő  a keringőt. A gyerekek szépek voltak, ünnepélyessé tették a hangulatot.

Kedvet is csináltak rögtön a tánchoz, pillanatok alatt már a parkett ördögei szórakozhattak a Kócos Ördögök zenéjére.

A következő csodára sem kellett sokáig várni. A Dance Jam műsorait már sokszor volt alkalmam megtekinteni, most is elvarázsoltak a Pipacsok, a fergeteges kánkán, és Hanák Rebeka fényben pompázó tánca. A közönségsiker itt sem maradt el.

A hagyományos szülők-tanárok műsor az est fénypontja volt, mely 3 felvonásban jelenítette meg a NŐVÉREK  szerepét. Először mint apácák, majd ápolónők parádéztak a kissé sebesült apukákkal és kollégákkal,  a 3. részt Csehov Három nővére ihlette. A táncos-zenés műsor számomra elsősorban a jókedvet, a közös mókázást, a fergeteges hangulatot jelentette, s amikor láttam, hogy kollégáim teljes mértékben átlényegültek a szerep kedvéért, és önfeledten mókáztak, már tudtam, hogy jó helyre kerültem.

S nem utolsó sorban meg is nyugodtam, hogy izgalmamban nem estem hasra a táblákkal, és mindig a megfelelőt sikerült eltalálnom.

A tombolahúzáson nagyon sok ajándék került gazdájához. S ha a számaimat nem is húzták ki, mindenképpen nyertesnek éreztem magamat. Jó érzés volt „elsőbálozóként" ehhez a közösséghez tartozni. Köszönöm az élményt, és gratulálok a szervezéshez mindenkinek, aki részt vett ebben a munkában!

 

 

Firefox vagy Google Chrome böngészőkre optimalizálva!