E-NAPLÓ
Kezdőlap    Dance Jam  Aktuális


Dance Jam aktuális
 

 

A Dance Jam műsora a cáki Gesztenyés Őszköszöntőn:

 

 

Pipacsváró május

Aki ott volt május 22-én vasárnap a Jurisics - várban, annak ez a sor már nem csak Marék Veronika Hónapsorolóját juttatja eszébe, hanem a Dance Jam év végi műsorát is.

Az előadás előtti hangos, színes, vásári forgatagból egy teljesen más de mégis színes, mozgalmas világba kerültünk.

Már az ovisok friss, vidám, rózsaszín tánca elbűvölt mindenkit.

Változtak a színek, változtak a hangulatok és az évfolyamok is. Hópihék váltották a tavaszi virágokat s a kislányok nővé váltak a színpadon.

Csodálatos és egyszerre ijesztő is, hogy ebben a rengeteg szépségben mennyi erő, munka, fegyelem és kitartás van.

Melyik produkció volt a legszebb?

Természetesen az, amelyikben a lányunk, az unokánk, a barátnőnk, a tanítványunk vagy a szomszédunk kislánya szerepelt. Az egyik előadásban volt egy mosoly, a másikban egy spicc, egy mozdulat, egy dallam, egy zeneszöveg, ami csak a miénk. Mert nekünk szólt, csak mi vettük észre...

És az élmény, az ajándék. Bármikor elővehetjük, ha az élet körforgásán elmélkedünk.

Mert várjuk az új, a következő tavaszt is, amikor a pipacsok majd újra megsimogatnak, bársony szirmaikkal...

Köszönjük! Jövőre is eljövünk!

 

 

Tényleg virultak a pipacsok

Iskolánk Dance Jam tánccsoportja a helyi versenyek sikerei után az országos megmérettetéseken is remekelt. A modern és kortárs tánc berkekben legrangosabb ítélt fesztivált a Táncpedagógusok Országos Szövetsége rendezi. Ezen bármilyen díjat nyerni is nehéz, nem hogy első díjat. A magas színvonalú versengésen az ország legjobb amatőr táncegyüttesei, alapfokú művészeti iskolái mérik össze tudásukat szigorú, szakértő zsűri előtt. A táncosoknak és Csilla néninek régi vágya, hogy ezen a versenyen diadalmaskodjanak. A szombaton megrendezett junior fesztiválon valóra vált álmuk, három díjat is nyertek. A Pipacsok virulnak bársony szirmaikkal koreográfia 3. díjat, a Szelek szárnyán duó 2. díjat, a Szürke képzetek 1. díjat kapott. Határtalan volt az örömük, amit csak fokozott a közönség soraiban ülő balettmester gratulációja, elismerő szava a lányok technika tudásáról.

Sokáig nem ünnepelhettek, mert vasárnap a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetségének országos bajnokságán kellett bizonyítaniuk. A késő estébe nyúló versenyen a lányok nemcsak tánctudásukról tettek tanúbizonyságot, kitartásból, alázatból is jelesre vizsgáztak. A szóló kategóriában 22 induló volt. Már az elődöntőben látszott, hogy innen a döntőbe kerülni nagyon nehéz lesz, hiszen az ellenfelek rendkívül képzettek. Nagyon kiegyenlített küzdelem volt várható, ahol a pillanatnyi forma, lelkiállapot dönthet. Hanák Rebeka beküzdötte magát a döntőbe, és a Virágos rét közepén című koreográfiával a rendkívül értékes 4. helyet szerezte meg. Mindkét csoportos koreográfia 1. helyen végzett, így automatikusan kvalifikálta magát a június elején megrendezésre kerülő EurOpen Modern Dance Championship-ra.

Nehéz, de sikerekkel teli napokat tudhatnak maguk mögött táncosaink. Eredményeikkel tovább öregbítették városunk és iskolánk hírnevét. Pihenésre azonban nincs idő, már ismét gőzerővel készülnek a nemzetközi versenyekre. De addig is találkozhatnak velük a kőszegi és megyei rendezvényeken.

 

 

 

 

Replica Omega Constellation watch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tánccsoportról további képek találhatók - ide kattintva -a Dance Jam Facebook oldalán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helyi és országos versenyeken is sikert aratott a Dance Jam tánccsoport!

 

4 verseny, 5 első hely és számos dobogós helyezés - röviden így összegezhetjük a tánccsoport márciusi tevékenységét.

Persze ez közel sem tükrözi azt a befektetett munkát, energiát, időt, amit a táncosok rááldoztak annak érdekében, hogy ilyen eredményeket érjenek el.

A versenyek sorát a kőszegi Művészeti Szemle nyitotta meg március 6-án. A háromnapos rendezvényen a szervezők egy egész délutánt szántak a táncos produkciók megmérettetésére. A Dance Jam tánccsoport mindhárom kategóriában képviseltette magát és a várakozásnak megfelelően sikeresen szerepelt.

Az eredmények:

Alsó tagozat:

Nyugtalan álmok (3-4.o.) KIEMELT ARANY

Felső tagozat:

Éltető álmok Németh Anna BRONZ

Emlékek ölelésében (5-6.o.) ARANY

Összefonódás Németh Anna - Lantos Cintia EZÜST

Változó körök (7-8.o.) EZÜST

Középiskola:

Társas magány BRONZ

Alázat és erő BRONZ

Az először versenyző 3-4. osztályosok kiemelt arany minősítése különösen örömteli volt, és remélhetőleg nagy lendületet ad további táncos életükhöz. Az 5-6. osztályosok ?Emlékek ölelésében" című koreográfiája nemcsak a helyi zsűri elismerését vívta ki- arany minősítéssel jutalmazták-, hanem két országos versenyen is a dobogó legfelső fokára állhattak fel.

A pénteki zsűrizés után a lányok közelebbről is megismerkedhettek a moderntáncot értékelő Hodonszky Júliával, hiszen egy kimerítő napon keresztül az általa tartott intenzív kurzuson vettek részt.

A következő színhely március 15-én a Soroksári Sportcsarnok volt, ahol az Modern Táncsportok Magyarországi Szövetségének idei első táncversenyét, a Tavaszi Kupát tartották. A két napos rendezvényen 37 egyesület közel 1200 táncosa 550 versenyszámban mérte össze tudását! Ebben a táncszövetségben először versenyzett a kőszegi csapat. Mind a szervezéssel, mind pedig az elért eredményekkel elégedettek lehettek.

Eredmények:

Valahol a kettő között GalambosEliza, Hanák Rebeka, Béres Zsófia 1. hely

Emlékek ölelésében (5-6.o.) 1. hely

Összefonódás 3 Németh Anna Lantos Cintia. 3. hely

Változó körök (7-8.o.) 3. hely

Alázat és erő (középiskola) 3. hely

Társas magány (középiskola) 4. hely

Csak lélegezz Lakatos Mirella 5. hely

Éltető álmok Németh Anna 10. hely

Március 18-19-én újra a hazai pálya előnyeit élvezhették a táncosok. Az AGORA Gyermek Művészeti Szemlének a szombathelyi MMIK színházterme adott otthont. A Szombathely és környéki vers- és prózamondók, énekesek, színjátszók és táncosok bemutatkozására két nap folyamán került sor. A Dance Jam táncos lányai alsós, felsős és középiskolás kategóriában is neveztek.

Eredmények:

Alsósok:

Nyugtalan álmok (3-4. osztályosok) 2. helyezés

Felsősök:

Valahol a kettő között Galambos Eliza - Hanák Rebeka - Béres Zsófia (6. oszt.): 1. helyezés

Változó körök (7-8. osztályosok): 2. helyezés

Az Agora Gyermek Művészeti Fesztiválon az összes táncos között mindössze 3-3 díjat osztanak ki korosztályonként. Így különösen megtisztelő volt, hogy a felső tagozatosok közül az első és második díjat is a Dance Jam táncosai kapták, és az alsó tagozaton is elhozták a második helyezést. Nemcsak a zsűri elismerő szavait, de egy fellépésre való felkérést is magáénak tudhat a Galambos Eliza, Hanák Rebeka, Béres Zsófia által táncolt ?Valahol a kettő között" című koreográfia, amely osztatlan sikert aratott ezen a versenyen.

Az MLTSZ elődöntője Győrszentivánon került megrendezésre március 21-én. A reggeli korai indulás és késő esti érkezés nem csak a gyerekek állóképességét tette próbára, de a kísérő szülőknek is elég volt kipihenni a fáradalmaikat. Ebben a szövetségben azonban az igazi megmérettetés az országos döntőben lesz, ahol sok és jól képzett ellenféllel kell tudásukat összemérni. És egy nagyobb létszámú zsűri is objektívebb eredményeket képes majd alkotni.

Eredmények:

Emlékek ölelésében (5-6.o.) 1. hely

Társas magány (középiskola) arany minősítés

Összefonódás Németh Anna, Lantos Cintia. 2. hely

Változó körök (7-8.o.) 2. hely

Valahol a kettő között GalambosEliza, Hanák Rebeka, Béres Zsófia 3. hely

Csak lélegezz Lakatos Mirella 4. hely

Éltető álmok Németh Anna 4. hely

Az országos versenyek sora tovább folytatódik áprilisban. Addig is azonban rengeteg gyakorlás vár még a táncosokra, hogy aztán a jól végzett munka után a megérdemelt siker is az övék lehessen.

 

 

 

 

 

 

 

Táncvarázs

A Duna TV november 10-én, szombaton 14 óra 45 perctől közvetíti a Magyar Látványtánc Sportszövetség Bajnokok Gáláját. A Magyar Bajnokság legjobbjait felvonultató bemutatón a Dance Jam tánccsoport is képviselteti magát az ?Eltitkolt álmok? című koreográfiájával. Remélhetőleg, sokaknak szerez majd kellemes perceket a sokféle táncstílust átölelő műsor.

 

 

 

 

Városnapi kitüntetések

November 6-án a Királyi Városnapon "Jó tanuló, jó sportoló" oklevelet vehetett át

Szárnyas Tamara, Tóth Veronika és az "Arcok" koreográfia résztvevői.

Mindannyian a tánccsoportban nyújtott teljesítményük alapján kapták a megtisztelő elismerést.

"Pro Communitate" kitüntetést kapott Földesiné Németh Csilla a táncsoport vezetője.

Gratulálunk!

Fotó Németh Iván

Firefox vagy Google Chrome böngészőkre optimalizálva!