E-NAPLÓ
Kezdőlap    Beiratás  Bemutatkozunk


Bemutatkozunk
 

 

 

Kedves Látogatónk!

Ha Ön ezt a menüpontot választotta, vélhetően gyermeke számára keres megfelelő iskolát. Ez egy nagyon fontos döntés, amihez szeretnénk Önnek és családjának segítséget nyújtani.

Iskolánk gyermekközpontú szellemiséget képvisel. Tanulóink megítélésében elsődleges szempont, hogy mit tesz a diák az adott cél elérése érdekében. Felvállaljuk a különleges figyelmet igénylő gyerekek oktatását és nevelését, így ha az óvodában ilyen irányú jelzéseket kapott, akkor is forduljon hozzánk bizalommal.

Fontosnak tartjuk a testi nevelést, ezért iskolánkban számos sportolási lehetőség közül választhatnak tanulóink. Erről részletesen a Sport és a Dance Jam menüpontok alatt tájékozódhat.

A 2012-13-as tanévtől felmenő rendszerben bevezettük a mindennapos testnevelést. Ennek keretében a heti 3 testnevelés órán túl heti 2 órában testnevelők foglalkoznak tanulóinkkal. Büszkék vagyunk eddigi sporteredményeinre és reméljük, hogy ez a hagyomány tovább folytatódhat.

Hagyományos rendezvényeink: családi sportnap, Luca-napi vásár, iskolanap - a közösségformálást segítik elő. Kérem, tekintse meg a lap alján lévő bemutatkozó kisfilmünket, valamint Galériánkat!

A tehetséggondozás, felzárkóztatás, művészeti nevelés is része mindennapjainknak.

Iskolánkban a korábbi évekhez hasonlóan idén is 2 első osztály indul:

a) jelű osztályunk iskolaotthonos rendszerben működik és német nemzetiségi nyelvet oktatunk,

b) jelű osztályunk hagyományos swissintime.com munkarendű napköziotthonnal kiegészülve.

 

egész napos osztály: 1 -3. évfolyamon. Tanulóinknak a tanítás reggel 8 órától délután 4 óráig tart. 2 tanító foglalkozik a gyerekekkel, váltott műszakban. A hagyományos tanórákon kívül ún. önálló órák és napközis jellegű foglalkozások töltik ki a délelőttöt és délutánt.  Az önálló órákon a tanító segítségével elkészíthetik a házi feladatot, illetve felkészülhetnek a másnapi órákra. Az iskola által szervezett foglalkozásokat (sport, modern tánc, énekkar, logopédia) természetesen a gyerekek 4 óra előtt is látogathatják.

német nemzetiségi nyelvoktatás:Iskolánk német nemzetiségi nyelvet oktató általános iskola, ami azt jelenti, hogy a tanítás magyar nyelven folyik, de a tanulók 1. osztálytól kezdve heti 6 órában tanulják a német nyelvet, illetve ismerkednek a német kultúrával.A német nemzetiségi nyelvoktatást a beíratkozáskor írásban kell kérni.

hagyományos munkarendű osztály: 2 tanító foglalkozik a gyermekekkel, egyik délelőtt, másik délután. A tanórák csak délelőtt folynak, Breitling Replica amelyek után a gyerekek haza mehetnek, vagy napköziiben maradhatnak. Rugalmasabb a délutáni időbeosztás, hiszen a szülő kérésére 16 óra előtt is bármikor el tudjuk engedni a tanulókat.
Ezekben az osztályokban is német nyelvet tanítunk: 1 -3. osztályban heti 2 órában, 4-5. osztályban heti 3 órában, 6-8. osztályban heti 4 órában.

A 2018-19-es tanévben várhatóan:

1.a osztályfőnöke: Nacsa-Németh Szilvia

 

 

1.b osztályfőnöke: Vargáné Krug Erika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Firefox vagy Google Chrome böngészőkre optimalizálva!