Kezdőlap   
Német nemzetiségi vers- és prózamondó verseny regionális fordulója
Aktuális - 2017-04-11

2017. március 3-án rendezték Mosonmagyaróváron a német nemzetiségi vers- és prózamondó verseny regionális fordulóját. Hat megye és a főváros legjobbjai találkoztak és mérték össze tudásukat.

Iskolánkból három tanuló vett részt a megmérettetésen: Polyák Mercédesz 2. a (1. kategória), Berzsenyi Laura 8.a és Unger Liza 8.a (4. kategória).

 

 

Mercédesz a tőle ismert bátorsággal és határozottsággal adta elő verseit. Laura és Liza pedig már a rutinos versenyzők közé számítanak, hiszen alig volt olyan év általános iskolás tanulmányaik alatt, hogy ne jutottak volna el a regionális fordulóba, ahol aztán a németet szinte anyanyelvként beszélő tanulók között már nem volt egyszerű a feladatuk. Az idei év sikere viszont azt bizonyítja, hogy az akaratnak és a szorgalomnak előbb vagy utóbb megérik a gyümölcse. Unger Liza IV. helyezést ért el kategóriájában. Liza az utolsó fordulón, a májusi országos budapesti versenyen mérheti össze tudását az ország német nemzetiségi iskoláinak legjobb vers-és prózamondóival.

Eddigi kimagasló eredményeikhez gratulálunk, az országos versenyen is szorítunk neki!

Felkészítő tanárok: Horváthné Erdős Szilvia, Ambrusné Kluk Andrea

 

 

Firefox vagy Google Chrome böngészőkre optimalizálva!